Ett centralt beläget Stockholmshotell med anor

Örlogshemmet
dummy alt text

Om Örlogshemmet

Drottning Victorias Örlogshem ligger i hjärtat av Stockholm på Blasieholmen där Stockholms marina historia har sin vagga. Bokstavligen på hotellets grund byggdes regalskeppet Vasa. Fartyget beställdes 1625, kölsträcktes 1626 och sjönk på jungfrufärden den 10 augusti 1628. Vi andas marin historia!

Tunnelbana, spårvagn samt bussar alla inom 5 minuters promenadavstånd tar dig snabbt till Stockholms alla sevärdheter.

Hotellets reception är öppen dygnet runt och hjälper dig gärna med alla typer av frågor.

Drottning Victorias Örlogshem byggdes år 1926. Hotellet har valt att bevara den historiska charmen och har därför begränsade möjligheter att ta emot rullstolsbundna gäster, men rollatorer fungerar väl i våra hissar.

 

Drottning Victorias Örlogshem (fd Hotell Atlantic) ägs sedan 1943 av en stiftelse har som uppdrag att i första hand erbjuda Försvarsmaktens värnpliktiga, officersaspiranter och övriga anställda personal samt medlemmar i någon av alla dess frivilligorganisationer ett rabatterat boende. Rabatterat pris ges även enligt avtal till samtliga statens myndigheter och organisationer. Vi tar självklart även emot civila gäster.

För att få det rabatterade priset måste du kunna visa att du är statligt anställd, tillhör Försvarsmakten, en frivilligorganisation eller en Totalförsvarsmyndighet.